Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Optimalizace výnosnosti investičních nemovitostí

Optimalizace výnosnosti investičních nemovitostí

flatzone.cz, 27. června 2022 (14:20)

Jak zlepšit výnosnost vašich nemovitostí a ušetřit až 4 nájmy každý rok?

Češi chtějí nemovitosti vlastnit a proto berou nemovitosti jako nejbezpečnější uložení peněz, protože jim vlastnictví ochrání hodnotu majetku před inflací. Často bohužel nastává situace, kdy by běžný majitel nemovitosti mohl zvýšit roční čistý příjem až o 30 %, pokud by některé věci řešil jinak.

Rychlé znovuobsazení bytu

Průměrný byt je po ukončení nájmu v průměru obsazen až za 6 týdnů a současně průměrný nájemník v bytě vydrží 14 měsíců. Jedná se tedy o výdaj 1,5 měsíčního nájmu každý rok. Jde o ztrátu v řádech desítek tisíc korun, které se lze efektivně vyhnout tím, že se najde nový nájemce dříve než starý odejde.

Důraz na převzetí bytu v původním stavu

Při přebírání bytu někteří majitelé kontrolují stav bytu pouze povrchně a byt se postupně znehodnocuje. Je důležité, aby se předával byt v původním stavu dle virtuální prohlídky či podrobné fotodokumentace. Jenom tak máte dostatek důkazů pro vymáhání škody. Typicky se z kauce strhává nutný generální úklid a vymalování, což je doporučená podmínka ve smlouvě. Náklady na drobné opravy, malování a úklid se lehce vyšplhají až k patnácti tisícům korun.

Pravidelné zvyšování nájmu s ohledem na nárůst tržního nájemného.

Často nastává situace, kdy nájemník v bytě platí stále stejný nájem po řadu let, přitom nájmy v Praze se za posledních 5 let zvýšily o 50 %. Pokud jste před 5 lety pronajali byt za 10 tisíc a nezvýšili nájem, tak při průměrném růstu nájmu jste se připravili o 180 000 Kč na každém bytě.

Přísná kontrola plateb nájemného

Pokud majitel neřeší špatnou platební morálku nájemníků včas, mohou nastat nepříjemné situace s problematickým vystěhováním a nárůstem dluhů. Soudy nejsou řešením. Rychlé kroky od prvního dlužného dne zajistí výhodu, která může vést k rychlému ukončení smlouvy. Běžné náklady na spor vychází v řádech desítek až stovek tisíc korun na dlužném nájemném, advokátním zastoupení, poplatcích za služby a škody.

Správné nastavení daní

Více jak 80 % majitelů nemovitostí při zdanění používá výdajový paušál, přestože pro většinu z nich je lepší využití odpisů a výdajových úroků z úvěrů. U nově pořízených nemovitostí to zajistí nulovou daňovou povinnost na nově koupených nemovitostech plus snížení daní z příjmu za starší nemovitosti. U běžného 50 m2 bytu v Praze je průměrná úspora v prvních 12 letech kolem 18 000 Kč ročně na dani z příjmu.

Nemovitosti bez starostí

Starosti se správou nájemního bytu v Praze můžete předat novému partnerovi Flat Zone, společnosti Bureš & partneři, která se zabývá profesionální obchodní správou nemovitostí.

Služby Bureš & partneři pro majitele bytů:

  • Kompletní správa nemovitosti: byt si pronajmou a následně podnajmou
  • Zajištění vyššího příjmu pro většinu majitelů
  • Kontrola plateb a vymáhání dluhů
  • Osobní kontroly bytů a spotřeby energie
  • Opravy a havárie
  • Komunikace s podnájemníkem
  • Vyúčtování služeb
  • Znovuobsazení bytu
  • Každý nájemník je pojištěn na 25 mil. Kč

Máte investiční nemovitost a hledáte firmu na její správu? Zanechte nám na sebe kontakt a kolegové se Vám ozvou.

Podívejte se také:

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!