Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Úschova kupní ceny při prodeji nemovitosti

flatzone.cz, 10. dubna 2024 (09:04)

Kam bezpečně uložit peníze při prodeji nemovitosti? Poradíme vám, jaké existují možnosti úschovy peněz během prodeje nemovitosti.

Co to je úschova kupní ceny při prodeji nemovitosti? Co vše se zde můžete dozvědět? Zde se dozvíte celý přesný postup.

Úschova peněz při prodeji nemovitosti

Úschovou peněz při prodeji nemovitosti se chrání jak prodávající, tak kupující. Díky tomu se kupující nemusí obávat toho, že druhá strana s penězi zmizí, a prodávající nemusí převádět vlastnická práva bez záruky, že peníze skutečně dostane. Peníze jsou totiž uložené u třetí strany. Tzv. schovatelem může být advokát, notář, nebo banka.

Úschova peněz při prodeji nemovitosti

Bankovní úschova peněz

Bankovní úschova peněz bývá považována za naprosto bezpečnou. Mínusem bývá cena za úschovu peněz, která bývá vyšší než u advokátní úschovy.

 

Advokátní úschova peněz

Advokátní úschova peněz je oproti jiným variantám poměrně levná. Navíc si peníze můžete uschovat u advokáta, který vám připravil kupní smlouvu. Díky tomu může být cena ještě nižší, navíc do celého procesu nezatahujete další osobu a všechny smlouvy můžete podepsat najednou. Nevýhodou může být malé riziko zpronevěry peněz ze strany advokáta.

Bankovní, advokátní či notářská úschova peněz při prodeji a koupi nemovitosti?

Notářská úschova peněz

Notářská úschova peněz bývá naopak nejdražší variantou úschovy peněz. Představuje právní mechanismus, který zajišťuje bezpečnost a důvěryhodnost při správě finančních prostředků. Tento institut umožňuje jednotlivcům uložit své peníze u notáře s jasně stanoveným účelem, jako je například budoucí vydání těchto prostředků určeným osobám. Jedná se o efektivní způsob ochrany finančních aktiv.

 

Smlouva o úschově

O úschově peněz se samozřejmě vyhotovuje i smlouva. Ta by měla obsahovat informaci o tom, kdy a jak kupující uhradí kupní cenu do úschovy a kdy tyto peníze získá prodávající. Ve smlouvě musí být také uvedeno, co s penězi bude v případě, že nedojde k přepisu vlastnického práva na kupujícícho.

Nejlevnější novostavby v České republice na Flat Zone

O Flat Zone

Flat Zone je český portál pro nemovitosti, který shromažďuje všechny rezidenční nabídky od developerů a pečlivě vybírá ty nejlepší přímo pro vás. Na jednom místě poskytuje strukturované informace, což vám umožňuje sledovat aktuální nabídky nemovitostí ve vašem okolí, monitorovat vývoj cen a pravidelně dostávat ty nejlepší nabídky bydlení, které odpovídají vašim preferencím. Objevte moderní a atraktivní nemovitostí v Karlových Varech, na Praze 11 nebo v Ústí nad Labem.

Plánujete nákup, či prodej nemovitosti? Poradíme, jak nejlépe a rychle prodat byt bez realitky, byt s hypotékou, nebo družstevní byt. Přečtěte si kompletního průvodce prodejem bytu.

Populární lokality

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!