Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Jak správně udělat odhad tržní ceny nemovitosti?

flatzone.cz, 10. dubna 2024 (09:02)

Poradíme vám, jak udělat správně odhad tržní ceny nemovitostí.

Jak správně udělat odhad tržní ceny nemovitosti? Co k tomu potřebujeme vědět? Zde naleznete kompletního průvodce, který vám poradí jak krok za krokem postupovat.

Odhad ceny nemovitostí je klíčovým prvkem při prodeji, nákupu či pronájmu domu, bytu či komerční nemovitosti. Přesný odhad je zásadní pro dosažení spravedlivé ceny. Zde se podíváme na to, jaké metody jsou používány při odhadu ceny nemovitostí a jaké faktory mají vliv na konečnou hodnotu.

K čemu je dobrý odhad ceny nemovitosti? Zjistěte na Flat Zone, vašem realitním vyhledávači.

K čemu je dobrý odhad ceny nemovitostí?

  • Prodej nemovitosti: Odhad ceny nemovitosti je základním krokem při prodeji nemovitosti. Pomáhá určit spravedlivou tržní cenu tak, abyste nemovitost dobře prodali a zároveň její cenu nepodcenili.
  • Investice: Správný odhad umožňuje přesněji stanovit ziskovost projektu nebo investice.
  • Hypotéka: Banky a jiné finanční instituce používají odhady hodnoty nemovitostí jako základní informaci pro poskytování hypoték a úvěrů. Správný odhad může ovlivnit schválení úvěru a podmínky, jako je úroková sazba a výše požadovaného vlastního kapitálu.

Co to je tržní hodnota a znalecký posudek? Zjistěte na Flat Zone, vašem realitním vyhledávači.

Kdo dělá odhad ceny nemovitosti?

Odhad ceny nemovitosti zpracovává odhadce nemovitostí. Jedná se o profesi s vázanou živností, ale dnes již existuje i množství online služeb vykonávající obdobnou funkci. Pro online ocenění nemovitosti z pohodlí domova doporučujeme používat službu Hypox. V případě znaleckého posudku je vyhotovatelem jedině soudní znalec.

 

Co to je tržní hodnota a znalecký posudek?

Znalecký posudek zpracovává soudní znalec na základě tabulek Ministerstva financí. Závisí např. na parametrech nemovitosti, jejím stavu, na pozemku či na její energetické náročnosti. Nebere ovšem v potaz faktory, které zvyšují reálnou tržní cenu nemovitosti, jako je např. občanská vybavenost dané lokality.

Oproti tomu tržní hodnota více odpovídá reálné ceně, za kterou je nemovitost možné prodat. Při odhadu tržní ceny se vychází zejména z cen okolních nemovitostí.

 

Kolik stojí odhad ceny nemovitosti?

Cena za vyhotovení znaleckého posudku i cena za odhad tržní ceny nemovitosti se pohybuje nejčastěji v řádech tisíci korun. Nicméně v dnešní době existují i online služby, které pro vás udělají ocenění nemovitosti zdarma, a to do pouhých 3 minut. Hypox vám zajistí reálný odhad tržní ceny nemovitosti. Pro odhad se používají nejkomplexnější data stovek tisíc prodejů a nabídek.

Ocenění nemovitosti zdarma a online Hypox

O Flat Zone

Flat Zone je realitní agregátor sjednocující všechny bytové nabídky od developerů, které dále pečlivě prochází a vybírá ty nejlepší přímo pro vás. Na jednom místě poskytuje přehledné informace, což umožňuje sledovat aktuální nabídky nemovitostí ve vašem okolí a monitorovat vývoj cen. Objevte, co je v nabídce v Pardubicích, v Jihlavě nebo v Plzni.

Nejlevnější novostavby v České republice na Flat Zone

Plánujete nákup, či prodej nemovitosti? Přečtěte si také, jak správně podat návrh na vklad do katastru nemovitostí. Návrh na vklad je nezbytné podat, jestliže vaše právo vzniká, zaniká, mění se, rozšiřuje se, nebo se omezuje. Např. při koupi nemovitosti nabýváte vlastnického práva až po úspěšném provedení vkladu do katastru nemovitostí. Do té doby nejste vlastníkem, i přesto, že smlouva o koupi je již podepsaná.

Návrh na vklad do katastru nemovitostí. Zjistěte více na Flat Zone

Populární lokality

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!