Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#318 Největší nabídka a poptávka po nových bytech je ve středních Čechách

20. listopadu 2020 (11:20) - Statistiky - Regiony - Nové byty

V regionech Česka bylo ke konci třetího kvartálu v nabídkách 6 732 nových bytů. Nejvíce jich bylo ve středních Čechách.

Nabídka nových bytů mimo Prahu se stále drží okolo 7 000 jednotek. Zatímco ve druhém čtvrtletí to bylo 6 871 a v prvním dokonce 7 045, na konci září to bylo 6 732 bytů. Pro srovnání: před rokem to bylo ve stejnou dobu 6 660 jednotek.

Nejvíce nových bytů se tentokrát nabízelo ve Středočeském kraji. Bylo jich 1 572. V Jihomoravském to bylo 1 331. S velkým odstupem následoval kraj Olomoucký s 555 a Plzeňský s 538 byty. Následoval kraj Moravskoslezský s 485, Pardubický se 401 a Královehradecký s 384 byty.

Na druhé straně pouze 112 jich bylo v Ústeckém kraji. Tato lokalita trpí dlouhodobě nedostatečnou poptávkou i nabídkou nových bytů. Navíc řada z těch, které se zde aktuálně inzerují, jsou spíše jen z kategorie horských apartmánů, což je dáno blízkostí Krušných hor. Relativně málo příležitostí pro nové bydlení se najde rovněž v Jihočeském kraji. Na konci třetího kvartálu to bylo pouze 182 nových bytů.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!