Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#319 V regionech je ve 3Q 2020 nabídková a poptávková cena téměř stejná

23. listopadu 2020 (11:23) - Statistiky - Regiony - Nové byty

Průměrná nabídková cena v regionech byla u nových bytů ve třetím čtvrtletí téměř totožná s cenou prodejní. Činila 64 304 korun na m2.

Mimo Prahu byly v předposledním čtvrtletí tohoto roku nabídkové ceny nového bydlení téměř stejné jako ceny prodejní. Nové bydlení se zde v průměru nabízelo za 64 304 korun na m2. Prodejní cena byla ve stejné době přitom ve výši 64 208 korun na m2, tedy jen o 100 korun levnější.

Na vývoj cen měla značný vliv nabídka horských apartmánů, které jsou nejen vybavením, ale také svojí cenou v jiných kategoriích, než většina ostatních nemovitostí v regionech. Nejdražší byty se proto také tentokrát nabízely v Královehradeckém a Ústeckém kraji, kam spadají Krkonoše, respektive Krušné hory. Mimo jiné i kvůli projektům na Klínovci či jeho okolí se tak nabídková cena na Ústecku zvedla na 82 656 korun na m2. V Královehradeckém kraji to bylo 82 043 korun na m2. V jižních Čechách to bylo 77 848 korun na m2. Výkyv směrem nahoru způsobil i zde menší počet nadstandardních projektů. V Jihomoravském i Středočeském kraji byl tento ukazatel na úrovni necelých 69 000 korun na m2. Vzhledem k vyššímu počtu nabízených bytů se v tomto případě jedná již o celkem vypovídající ukazatel, na nějž neměl vliv menší počet projektů, které se jinak vymykají trendu, jenž je pro daný kraj za normální situace typický.

Nejnižší nabídková cena byla ve třetím čtvrtletí na Vysočině, kde dosáhla v průměru na 46 213 korun na m2.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!