Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#325 Dvoupokojové byty jsou v poptávce nových bytů v Praze zastoupeny ze 45 %

9. prosince 2020 (12:09) - Praha - Nové byty

Necelých 45 procent prodaných nových bytů v Praze bylo ve třetím kvartálu dvoupokojových. V předchozím čtvrtletí to bylo 42 procent.

Největší zájem zůstává v metropoli o menší byty. Podíl jedno a dvoupokojových na celkových prodejích dosáhl ve třetím kvartálu na necelých 70 procent. Dvoupokojových bylo 44,7 a jednopokojových 24,1 procenta. V předchozím čtvrtletí to bylo necelých 66 procent. U třípokojových to bylo 20,7 procenta. To je o více než tří procentní body méně než v létě, kdy se jednalo o 23,8 procenta.

Výše uvedený trend je ovlivněný nejen skladbou bytů, které se aktuálně na trhu nabízely, ale také pravděpodobně silným zájmem veřejnosti o byty jako výhodný investiční produkt, který slouží po koupi na pronájem. Právě menší byty jsou pro pronájem často vhodnější než byty větší.

Jedná se přitom o dlouhodobější potvrzení faktu, že hlavní město preferuje spíše byty menší. Před rokem činil podíl jedno a dvoupokojových bytů na celkových prodejích dokonce přes 72 procent. Podíl třípokojových byl tehdy na úrovni 19,2 procenta.

Setrvale nižší zájem je o byty čtyřpokojové a větší. Jejich podíl byl v letošním třetím kvartálu ve výši 10,5 procenta. Loni to bylo za stejné období dokonce jen 8,7 procenta!

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!