Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#327 V Praze je k dispozici nabídka 13,5 tisíc nájemních bytů

14. prosince 2020 (14:12) - Praha - Nájmy

Na konci třetího čtvrtletí bylo v nabídkách v Praze 13 549 bytů určených k dlouhodobému pronájmu.

Počet bytů, které slouží k pronájmu, se drží zatím po celý tento rok na vysokých číslech. Jestliže na konci prvního kvartálu byl ve výši 12 371 jednotek, pak o čtvrtletí později to bylo již 14 738 bytů. Jedním z důvodů bylo mimo jiné i to, že se část bytů určených pro krátkodobý pronájem „překlopila“ po zahájení koronavirové pandemie v jednotky pro dlouhodobý pronájem.

Ve třetím čtvrtletí se sice jejich počet mírně snížil, nikoliv však nějak dramaticky. Ke konci září jich bylo v nabídkách hned 13 549. To představuje mezikvartální pokles o 8 procent, meziročně ale navýšení o jen těžko uvěřitelných 97,9 procenta!

Pokud se totiž podíváme více do historie, pak zjistíme, že až do konce minulého roku se nabídka nájemních bytů držela zpravidla okolo 6 až 7 000 jednotek. Před rokem byla na konci třetího kvartálu v objemu 6 845, před dvěma 7 420 a před třemi 6 330 jednotek. Koronavirová pandemie trhem s nájemním bydlením zahýbala o mnoho více, než je tomu v ostatních segmentech rezidenčního trhu.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!