Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#358 Průměrná cena za nový byt v regionech činila zhruba 60 % průměrné ceny nového bytu v Praze

24. února 2021 (16:00)

Průměrná cena za nový prodaný byt dosáhla v regionech ve 4. kvartálu na 65 572 korun za m2, zjistila analýza Trigemy a agregátoru Flat Zone.

Průměrná cena za nový byt činila v regionech v posledním kvartálu minulého roku 65 572 korun za m2, což je na úrovni zhruba 60 procent ceny, za níž se nové byty v průměru prodávaly ve stejném období v Praze. Průměrná výměra prodaného bytu v regionech se během roku 2020 pohybovala mezi 60 až 65 m2.

Nejvyšší ceny byly ke konci minulého roku na Ústecku a Liberecku, což bylo dáno podejem horských apartmánů v Krušných a Jizerských horách. Průměrná cena dosáhla výše 88 941, resp. 88 830 korun na m2. Obdobná situace panovala v Královehradeckém kraji díky nabídce bydlení v Krkonoších. Cena byla na úrovni 75 530 korun na m2. Následoval možná trochu překvapivě Plzeňský kraj s 68 487 korunami na m2. Jihomoravský kraj, kam je v rámci analýz zahrnuto rovněž Brno, mělo pak cenu 67 786 korun na m2. Ve Středočeském kraji to bylo 64 616 korun na m2.

Naopak nejnižší ceny byly na Vysočině a Pardubicku, kde se nové byty prodávaly v průměru za 43 418, resp. 48 346 korun na m2. Na Karlovarsku to bylo 52 234 korun na m2.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!