Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#359 Nabídka dlouhodobého pronájmu v Praze na konci roku 2020 vzrostla o víc jak polovinu oproti roku 2019

26. února 2021 (16:00) - Statistiky - Praha - Nájmy

Na konci roku 2020 se pro dlouhodobý pronájem nabízelo v Praze 13 627 bytů, zjistila analýza Trigemy a realitního agregátoru Flat Zone.

Zatímco na konci roku 2019 bylo v hlavním městě bytů určených pro dlouhodobý pronájem 6 649, minulý rok v prosinci se jednalo už o 13 627 jednotek, potvrzuje analýza Trigemy a Flat Zone. Na konci roku 2018 to bylo 6 324 a rok předtím 7 450 jednotek.

Rostoucí počet těchto bytů je v posledním roce pravděpodobně ovlivněn klesající nabídkou bytů, které byly původně vyhrazeny ke krátkodobému nájemnímu bydlení. Ty z důvodu omezených možností cestovního ruchu a tím i nedostatečné poptávky ale postupně přešly právě do segmentu dlouhodobých nájmů. Na konci posledního kvartálu roku 2019 bylo podle statistik Airdna v Praze ještě 9 546 bytů pro krátkodobý nájem, na konci prosince ale jejich počet klesnul na číslo 6 216. To znamená snížení o necelých 35 procent.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!