Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#382 OSSOO a SMS ČR: Do nových stavebních úřadů chce přejít 40 % úředníků

21. dubna 2021 (17:00) - Statistiky

Do státní stavební správy, se kterou počítá aktuální verze nového stavebního zákona, chce přejít 40 % zaměstnanců stávajících stavebních úřadů.

Jak vyplývá z průzkumu Odborového svazu státních orgánů a organizací a Sdružení místních samospráv ČR, zhruba třetina zaměstnanců stávajících stavebních úřadů po schválení novely stavebního zákona očekává, že si najde jinou práci nebo odejde do důchodu. Čtvrtina předpokládá, že zůstane u svého současného zaměstnavatele v nějaké jiné pracovní pozici, například v odděleních územního plánování. Do nových stavebních úřadů je odhodláno přejít 40 % úředníků. Začátkem března letošního roku se do průzkumu zapojilo 1 274 zaměstnanců stavebních úřadů.

Zákon má podle ministerstva pro místní rozvoj, které normu vypracovalo zjednodušit a urychlit stavební řízení. Hlavními principy mají být jedno řízení před jedním stavebním úřadem a začlenění dotčených orgánů do stavebních úřadů, takže stavebník nebude muset sám shánět potřebná vyjádření. Zákon zavádí i pevně dané lhůty a především opatření proti nečinnosti úřadů a také apelační princip, kdy nadřízený úřad už nebude vracet věc zpět k novému projednání.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!