Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#395 ICC Index: Praha se loni zařadila na 67. místo celosvětového žebříčku z pohledu stavebních nákladů

24. května 2021 (17:00) - Stavebnictví - Statistiky - Praha

Z pohledu stavebních nákladů patří Praha v celosvětovém žebříčku na 67. místo, zjistil mezinárodní žebříček ICC Index.

K nejdražším městům se v případě stavebních nákladů řadil loni Londýn, New York a Hong Kong. Za Prahou, která byla v tomto srovnání na 67. místě, skončila Varšava a Bělehrad. Vyplývá to z žebříčku ICC Index, který sestavuje společnost Arcadis. Hodnotí se přitom 100 měst světa.

Na vývoj stavebních nákladů v Česku měl podle studie v posledním období největší vliv růst mezd, omezená kapacita stavebních firem a krátkodobý nedostatek stavebních materiálů. Arcadis současně ale dodává, že zejména díky dlouhodobě nasmlouvaným kontraktům by se měl růst mezd ve stavebnictví letos u nás zastavit. Na trh v Česku má však dopad zejména výpadek pracovníků i stavebních materiálů ze zahraničí.

Mezi deseti nejdražšími městy převažují ta západoevropská. V první desítce je jich celkem šest: Londýn, Edinburgh, Ženeva, Curych, Kodaň a Dublin. Dále jsou mezi nimi již zmiňovaný New York, San Francisco a Tokio.

 

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!