Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#398 Trikaya: Průměrná cena nového brněnského bytu za metr čtvereční vzrostla za rok o 27 %

4. června 2021 (16:00) - Statistiky - Regiony - Nové byty

Průměrná cena za m2 nového bytu v brněnské nabídce poprvé v historii přesáhla 100 000 Kč, zjistila studie společnosti Trikaya.

Nabízený byt stál na konci prvního čtvrtletí v jihomoravské metropoli 108 400 korun na m2. Za rok to podle výpočtů firmy Trikaya představuje růst o 27 %.

Ceny nejvíce rostly u nejžádanějších garsonek, které v průměru dnes vyjdou na 4 miliony korun. To představuje zvýšení o 34 % za rok. Nejžádanější dispozice 2+kk se od ledna do března prodávaly za cenu kolem 5,4 milionu korun.

V brněnské nabídce bylo ke konci čtvrtletí 483 volných bytů v novostavbách. Během prvního čtvrtletí se do ní dostalo celkem 324 bytů. Okolo 40 % těchto nově nabízených bytů je již prý ale rezervovaných. Vlastní levnější bydlení tak budou Brňané podle autorů studie pravděpodobně vyhledávat zejména v okrese Brno-venkov, kde se průměrná cena za metr čtvereční drží na 63 000 korun. Bytová nabídka je tam však značně omezená, podobně jako nabídka rodinných domů, jejichž cena se pohybuje od 6,7 do 21,6 milionu korun.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!