Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#402 Nejdražší nájemní byty na konci 1Q byly v centru Prahy

14. června 2021 (13:00) - Statistiky - Praha - Nájmy

Ke konci prvního kvartálu byly ceny nájemních bytů v Praze v průměru na 19 003 korunách za měsíc, zjistila analýza Trigemy a realitního agregátoru Flat Zone.

V meziročním srovnání došlo ke zlevnění pražských nájemních bytů o 13,7 %. V přepočtu na m2 to bylo nyní 303 korun. Před rokem ve stejnou dobu se jednalo o 335 korun, tedy o 9,6 % více.

Nejdražší byty se na konci prvního čtvrtletí nabízely v samém centru města. Průměrný měsíční nájem v Praze 1 dosáhl na 30 538 korun, tedy 353 korun na m2. V Praze 2 to bylo 25 044 korun, což znamenalo 336 korun na m2. Šestá městská část pak byla s průměrným měsíčním nájmem ve výši 20 476 korun třetí nejdražší oblastí metropole. V případě jednotkové ceny to však bylo pouze 294 korun na m2. Ve třetí městské části se průměr pohyboval na úrovni 19 023 korun. Jednotková cena zde pak byla 308 korun na m2.

Na druhé straně nejlevnější nájmy byly v Praze 9, kde činily 13 371 korun za měsíc. To představovalo 288 korun na m2. V Praze 10 to pak bylo 13 899 korun, což znamenalo jednotkovou cenu 277 korun na m2. Nejnižší jednotková cena však byla v Praze 4, a to 275 korun na m2.

V meziročním srovnání došlo u jednotkových cen k největšímu poklesu ceny v Praze 2, a to hned o 13,4 %. V Praze 3 to bylo o 13 a Praze 5 o 10,4 %.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!