Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#408 HB Index: U bytů byl zaznamenán nejvyšší mezičtvrtletní růst cen za posledních 10 let

28. června 2021 (18:00) - Statistiky - Regiony - Praha

Ceny rezidenčních nemovitostí v Česku si v prvním kvartálu připsaly největší čtvrtletní růst za posledních 10 let, zjistil ukazatel HB Index.

Nejvíce podle HB Indexu zdražily pozemky, jejichž ceny meziročně vzrostly o téměř 16 %. Jednalo se o nejvyšší čtvrtletní růst cen od vzniku HB Indexu v roce 2010. Podle zástupců Hypoteční banky za tím stojí i dlouhodobý převis poptávky nad nabídkou, kterou brzdí zastaralé územní plány a nedostatečné kapacity inženýrských sítí. Náklady na zasíťování navíc rostou.

U bytů byl zaznamenán nejvyšší mezičtvrtletní růst cen za posledních 10 let. Jeho tahounem jsou nízké sazby úvěrů na bydlení a vyšší podíl investičních nákupů. Ceny rostly ve všech krajích minimálně o 3 %, nejvyšší růst byl v Moravskoslezském, Karlovarském a Jihomoravském kraji, a nejmenší v Praze. Průměrná cenová hladina u zdejších novostaveb vzrostla o 3,5 %.

Přestože developeři uváděli na trh nové projekty, nabídka se postupně vyčerpává a objem neprodaných bytů klesl. Pokračuje rovněž zvýšená poptávka po rekreačních nemovitostech. Zájem i nadále podporují nízké sazby úvěrů na bydlení a vyšší zájem investorů.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!