Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#460 Cena starších bytů se v Brně za poslední rok nejvíce zvýšila u garsonek

3. prosince 2021 (17:30) - Regiony - Secondhandy

Ceny starších bytů v Brně vzrostly ve 3Q o 18 % na 92 000 Kč/m2, nejdražší jsou garsonky.

Nabídkové ceny starších bytů se za poslední rok vyšplhaly za hranici 92 000 Kč na metr čtvereční a za poslední rok vzrostly průměrně o 18 %. Největší růst byl zaznamenán u garsonek a bytů s dispozicí 1 + 1, kde se cena za poslední rok zvýšila dokonce o 28 %. Naštěstí se na rozdíl od segmentu novostaveb nabídka za poslední rok zvýšila o 20 % na 745 bytů. Průměrný starší byt se ve 3Q v Brně nabízel za zhruba 6,7 mil. Kč, což bylo o 26 % více než minulý rok. Cena byla vyšší než u segmentu novostaveb, protože půlka nabídky novostaveb měla dispozice 1 + kk.

V nabídce secondhandů ale převládaly 2 + kk (34 % nabídky) a 3 + kk (32 % nabídky). Garsonky byly v zastoupení 18 %, dispozice 4 + kk zabíraly 12 % a 5 + kk pouze 3 %. Průměrná výměra nabízeného staršího bytu se v Brně pohybovala aktuálně na necelých 73 m2.

Průměrné 1 + kk se ve 3Q nabízelo za 3,7 mil. Kč, což představovalo 104 000 Kč na metr čtvereční. Jednalo se tak o jedinou dispozici, která v segmentu starších bytů překročila hranici 100 tis. Kč za metr. Byty o dispozici 2 + kk se nabízely za zhruba 5,7 mil. Kč (94 tis. Kč/m2), dispozice 3 + kk se nabízely za cca 7,3 mil. Kč (88 tis. Kč/m2). Nejlevnější dispozicí na metr čtvereční bylo 4 + kk, které se průměrně nabízelo za 10,8 mil. Kč (86 tis. Kč/m2). Dispozice 5 + kk byly k dostání za 12,9 mil (86 tis. Kč/m2), což je cena, za kterou pořídíte o jednu místnost menší byt v segmentu novostaveb.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!