Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#481 IPR: Ke krátkodobému pronájmu bylo v Praze v polovině července nabízeno 6 972 nemovitostí

19. ledna 2022 (16:00) - Statistiky - Praha

Airbnb je v Praze na ústupu.

Na území Prahy bylo k 13. 7. 2021 nabízeno ke krátkodobému pronájmu celkem 6 972 nemovitostí, tři čtvrtiny z toho tvořily samostatné byty či domy. V červenci roku 2019, tedy před vypuknutím pandemie koronaviru, bylo ke krátkodobému pronájmu nabízeno celkem 14 077 jednotek. Vyplývá to z analýzy, kterou zpracoval městský Institut plánování a rozvoje (IPR) na základě dat webu Inside Airbnb, který využívá informace o bytech přímo ze stránek Airbnb.

Celkem se v Praze nachází asi 650 000 bytů. I mezi těmi, které i přes pandemii zůstaly v nabídce Airbnb, jich podle analýzy byla většina nevyužívaných. Pouze u 10 % z nabízených jednotek bylo k 13. červenci 2021 na základě hodnocení klientů možné prokázat, že se v nich v předchozích třech měsících někdo ubytoval. V roce 2019 to bylo ve stejné době přes 60 %.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!