Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#485 V roce 2021 se v Praze prodalo nejvíce bytů za posledních 13 let

28. ledna 2022 (18:00) - Praha - Nové byty

Loni se v Praze prodalo 7 450 bytů, rekordní počet za posledních 13 let.

Pražský trh s novými byty má za sebou rekordní rok. Prodeje bytů vystoupaly v loňském roce na počet 7 450 prodaných jednotek, což je nejvíce prodaných bytů za posledních třináct let. Meziročně se v metropoli prodej nových bytů zvedl o 28 %, tedy o 1 650 prodaných bytových jednotek. Na historické minimum se naopak dostala průměrná roční nabídka volných bytů, která v loňském roce klesla na téměř 3 300 jednotek. Nerovnováha mezi nabídkou a poptávkou stojí za nejvyššími cenami i nejrychlejším tempem růstu cen. Odhadovaná hodnota prodaných bytů přesáhla 57 miliard korun. Vyplývá to z analýzy společností Trigema, Skanska a Central Group.

Enormní zájem o bydlení v hlavním městě byl poháněný zejména snahou bezpečně uložit své úspory a uchránit je před inflací, stále ještě výhodnými úrokovými sazbami a přebytkem úspor v domácnostech. Pro srovnání: v roce 2020 se prodalo v hlavním městě 5 800 nových bytů, o rok dříve 5 600 jednotek a v roce 2018 to bylo rovných 5 000 bytů. Přesně sedm tisíc bytů se prodalo ve sledovaném období pouze v roce 2015.

Vývoj průměrné roční nabídky a celkové roční poptávky nových bytů v Praze  2011-2021

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!