Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#491 ČSÚ: Nemovitosti zdražily v loňském třetím čtvrtletí meziročně o výrazných 22 %

11. února 2022 (17:30) - Regiony - Praha - Nové byty

Růst cen nemovitostí v Česku zrychlil meziročně o 22 %.

Růst cen nemovitostí v Česku nepřestává, naopak ještě zrychluje. Podle Indexu cen nemovitostí vydávaném Českým statistickým úřadem (ČSÚ) zdražily nemovitosti v loňském třetím čtvrtletí meziročně o výrazných 22 %. Jde o nejvyšší nárůst v celé historii indexu, tedy od roku 2009. Růst se týká jak nových nemovitostí, které přidaly na ceně 22,2 %, tak i těch starých (+ 21,1 %).

Růst cen nemovitostí pohání hned několik faktorů. Tím nejzásadnějším, který tu přetrvává už léta, je extrémní převis poptávky nad nabídkou. Developerské společnosti kvůli nesmyslně složitému a zdlouhavému procesu povolování nových staveb nestíhají pružně reagovat na neutuchající zájem kupujících, který kontinuálně roste už několik let. Přitom například v Praze trvá získat všechna potřebná povolení ke stavbě středně velkého bytového projektu pět a více let, nejsou výjimkou ani řízení táhnoucí se více než celé desetiletí.

Problém představuje také zastaralý a vyčerpaný územní plán hlavního města, který se sice ad hoc aktualizuje podle konkrétní potřeby, ale neustálá nutnost jeho změny před prakticky každým větším rezidenčním projektem prodlužuje povolovací proces řádově o roky.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!