Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#492 Od 4Q 2021 rostou nájmy v Praze i Brně

14. února 2022 (16:00) - Regiony - Praha - Nájmy

V Praze i Brně od 4Q 2021 rostou ceny nájemného.

Zdražování nájemného v řádu stovek korun se týká většiny velkých měst a většiny kategorií bytů. V Praze vyšel na konci loňského roku nájem bytu o dispozici 2 + kk v průměru na 15 000 korun, což je o stovku více než ve třetím čtvrtletí. Postupné zdražování nájemného je patrné také v Brně, což souvisí zejména s návratem univerzitních studentů, kterým od loňského podzimu začala prezenční výuka. Vyplývá to z dat společnosti UlovDomov.cz.

Na konci 4Q 2021 se pak v Praze průměrný nájem za byt o dispozici 3 + kk pohyboval okolo 22 tisíc korun, za 4 + kk zaplatili zájemci 32 tisíc korun nájem v bytě o dispozici 4 + 1 vyšel na 33 tisíc korun. „Na trhu není v současnosti moc důvodů, proč by nájmy neměly postupně zdražovat. Roste inflace, rostou úrokové sazby hypoték a rostou i kupní ceny nemovitostí. Potenciál pro zdražování nájmů souvisí i s poklesem cen v posledním roce a půl, a pronajímatelé se tedy snaží vrátit zisky alespoň na úroveň, na jakou byli zvyklí před koronou,“ vysvětluje Michal Hrbatý, CEO společnosti UlovDomov.cz.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!