Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#502 Savills: Hodnota investic do komerčních nemovitostí meziročně poklesla o 39 %

9. března 2022 (18:00) - Regiony - Praha - Finance

Hodnota investic do komerčních nemovitostí v ČR loni poklesla o 39 % na 1,67 miliardy eur.

Hodnota investic do komerčních nemovitostí v ČR loni dosáhla výše 1,67 miliardy eur. Meziročně jde o 39% pokles, ve srovnání s před-pandemickým rokem 2019 je to dokonce o 45 % méně. Vyplývá to ze zprávy společnosti Savills. Výrazný pokles oproti roku 2020 je do značné míry výsledkem tehdejší velké akvizice švédské společnosti Heimstaden, což je dnes největší realitní investor na světě. Podle ní byly poslední tři měsíce roku 2021 v České republice nejrušnějším obdobím investování do komerčních nemovitostí. Uzavřeno bylo 30 transakcí o celkovém objemu více než 628 milionů eur - jednalo se o nejvyšší čtvrtletní objem od prvního čtvrtletí roku 2020 a zlepšení o 23 % oproti objemu investic za čtvrté čtvrtletí 2020.

Ve srovnání s minulými měsíci se větší zájem investorů projevil ve všech klíčových komerčních sektorech. „Industriální nemovitosti byly již druhé čtvrtletí po sobě nejfrekventovanějšími a ve čtvrtém čtvrtletí dosáhly prodané nemovitosti hodnoty více než 286 milionů eur, což představuje 46 % všech investic uzavřených ve 4Q roku 2021. Investiční aktivita vzrostla i v segmentu kanceláří, kde hodnota investic přesáhla 221 milionů eur, což 35 % čtvrtletního objemu. Jednalo se o nejvyšší čtvrtletní objem investic tohoto typu, který byl v roce 2021 zaznamenán. Maloobchodní prostory se na objemu transakcí ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 podílely 16 % (celková hodnota činila 97 milionů eur).

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!