Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#511 Průměrná jednotková cena všech prodaných bytů v regionech v roce 2021 činila 76 362 Kč s DPH/m2

30. března 2022 (18:00) - Regiony - Nové byty

Nejdražší byty v rámci regionů nabídl loni Jihomoravský kraj.

Stejně jako metropoli, tak ani regiony neminul plošný růst cen. Trend byl všeobecně rostoucí napříč všemi kraji, i když dílčí vývojové křivky byly v některých ohledech odlišné. Ve Středočeském kraji se průměrná prodejní cena nových bytů v průběhu roku 2021 posunula z 69 000 na 85 000 Kč s DPH/m2. V Plzeňském kraji se krátkodobě prodejní cena ve 2Q propadla na 64 000, aby pak do konce roku narostla na 83 000 Kč s DPH/m2.

V Jihomoravském kraji dosáhla průměrná jednotková cena svého vrcholu v létě, kdy se zde byty prodávaly za 102 000 Kč s DPH/m2, v posledním kvartále však cena mírně poklesla na 90 000 Kč s DPH/m2. V Olomouckém kraji v průběhu roku poptávka opadávala, paradoxně proti tomu šel pozvolný cenový nárůst. Ještě v 1Q zde průměrné jednotkové prodejní ceny dosahovaly úrovně 58 000, na konci roku už přesahovaly hladinu 66 000 Kč s DPH/m2. Průměrná jednotková cena všech 9 621 prodaných bytů v regionech ČR v roce 2021 činila 76 362 Kč s DPH m2. Vyplývá to analýzy skupiny Trigema.

Prodej nových bytů v regionech ČR a vývoj ceny v roce 2021 podle lokalit

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!