Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#512 Ceny secondhandových bytů v Praze se loni začaly přibližovat cenám novostaveb

1. dubna 2022 (17:00) - Praha - Secondhandy

Ceny secondhandových bytů v Praze loni stínovaly ceny novostaveb. Nejvíc secondhandů bylo v nabídce na Praze 5.

Nejbohatší nabídka secondhandových bytů byla loni v Praze 5, kde se nabízelo více než 18 % všech secondhandových pražských bytů. Více než 10 % nabízených bytů v Praze pak bylo loni ve východní části, tedy v Praze 4, 9 a 10. Vyplývá to z údajů společnosti Trigema. Nejvíce nových secondhandových bytů přibylo na Praze 4, 6 a 9. Ceny secondhandových bytů se loni začaly dostávat do blízkosti cen novostaveb. Plošná průměrná cena bytu k sekundárnímu prodeji v Praze ke konci roku činila 9,4 mil. Kč. Kromě Prahy 1, kde stabilně najdeme extrémně vysoký cenový průměr bytů, hledejme nejdražší byty stále v Praze 2, 6 a 7, kde průměrná cena přesahuje 10 mil. Kč.

Nejnižší ceny jsou dlouhodobě v městských obvodech Praha 4, 9 a 10, což potvrdil i rok 2021. Zde je stále průměrná jednotková cena nabízených bytů lehce nad 110 000 Kč/m2, nicméně i zde byla pokořena průměrná absolutní cena 7,0 mil. Kč. Nižší cena je dána kvalitativně nižším standardem nabídky, zejména z důvodu vysokého počtu bytů v panelové zástavbě.

Nabídka dostupných bytů k sekundárnímu prodeji v Praze (4Q 2021)

V následujících čtvrtletích lze předpokládat další růst průměrných cen secondhandových bytů a jejich pravděpodobné přibližování cenám bytů nových. Nabídka zůstane nejspíše nízká.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!