Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#530 Stavební produkce v březnu meziročně vzrostla o 8,2 %

10. června 2022 (18:00) - Stavebnictví - Regiony - Praha

Stavebnictví v březnu meziročně rostlo o 8,2 %. Táhla ho infrastruktura.

Stavební produkce v březnu reálně meziročně vzrostla o 8,2 %, meziměsíčně byla nižší o 3,7 %. Produkce v pozemním stavitelství se meziročně zvýšila o 6,2 %, inženýrského stavitelství o 14,7 %. „Stavební produkce v březnu zpomalila meziroční tempo růstu a meziměsíčně po více než půl roce klesla. Růst brzdilo zejména pozemní stavitelství, produkce inženýrských staveb dále rostla dvouciferným tempem,“ říká vedoucí oddělení statistiky stavebnictví a bytové výstavby ČSÚ Petra Cuřínová.

Úřady v březnu 2022 vydaly 7 910 stavebních povolení, meziročně o 6,1 % více. Orientační hodnota těchto staveb dosáhla 47,1 miliardy Kč a ve srovnání se stejným obdobím roku 2021 vzrostla o 28,6 %. „Počet vydaných stavebních povolení a jejich orientační hodnota dále rostly především v nové výstavbě. Do růstu hodnoty staveb se však promítá výrazný růst stavebních prací a materiálu. Nicméně i bez tohoto vlivu byl objem plánované výstavby nad úrovní loňského března,“ líčí ředitel odboru statistiky ČSÚ Radek Matějka. "A to se zatím do cen materiálů a surovin ještě nepromítly navýšené ceny za dodávku energií. Ty jsou opravdu extrémní. Situaci se po narušení dodavatelských řetězců ještě nepodařilo zcela napravit, stavební trh významně ovlivňuje válka na Ukrajině, vysoká poptávka prohlubuje nedostatek materiálů a surovin. Výsledek pak vidíme na stavbách, kde může docházet k posunu harmonogramů a zpožďování staveb," dodává prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví Jiří Nouza.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!