Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#533 CEEC Research: Projektanti pro letošní rok očekávají růst trhu projektových prací o 3,5 %

17. června 2022 (17:00) - Regiony - Praha

Trh projektových prací letos čeká růst o 3,5 %.

Projektanti pro letošní rok očekávají růst trhu projektových prací o 3,5 %. Pro rok 2023 počítají projektové společnosti s dalším růstem trhu o 2,9 %. Vyplývá to ze Studie projektových společností H1/2022 CEEC Research.

„Ve veřejném sektoru očekávám mírný růst, vzhledem ke slibovaným rozpočtům největších investorských organizací ŘSD a Správy železnic na přípravu staveb. Zároveň však očekávám větší pokles v soukromém sektoru, kde se musí projevit očekávání ekonomické krize v souvislosti s válkou na Ukrajině,“ míní obchodní ředitel společnosti Valbek - EU Lukáš Hruboň.

Projektanti převážně pozemních staveb čekají v roce 2022 růst trhu o 3,8 % a v roce 2023 o 3,4 %. Projektanti inženýrských staveb predikují růst trhu o 3,1 % letos a o 2 % v roce následujícím. „V roce 2022 očekáváme spíše stagnaci nebo již mírný pokles na projekčním trhu pozemních a dopravních staveb. Pokles očekáváme především v segmentu přípravy oprav a údržby, v segmentu investic očekáváme spíše stagnaci,“ líčí předseda představenstva Prodin Leoš Jelínek.

V 1. pololetí 2022 jsou kapacity projektových společností vytíženy na 95 %. V následujícím půlroce očekávají projektové společnosti stejné vytížení svých kapacit, a to až na 95 %. V letošním roce očekávají růst tržeb až o 4,9 %, v roce 2023 až o 4,1 %. Vyšší růst čekají projektanti pozemních staveb, a sice o 5,1 % letos a o 5,2 % v roce 2023. Společnosti zabývající se především projekcí inženýrských staveb očekávají v letošním roce růst tržeb o 4,4 % a v roce následujícím o 2,1 %.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!