Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#546 Dun & Bradstreet: podnikatelská rizika ve 2Q 2022 vzrostla o 315 bodů

20. července 2022 (17:00) - Statistiky - Regiony - Praha

Globální podnikatelská rizika ve čtvrtletí roku 2022 nabyla na intenzitě. Dopady jsou patrné napříč celým podnikatelským spektrem – od živnostníků až po nadnárodní korporace. Vyplývá to z analýzy společnosti Dun & Bradstreet, podle které mezi nejvýznamnější hrozby podnikání aktuálně patří potíže v dodavatelských řetězcích, válka na Ukrajině a inflace.

Skóre globálního dopadu největších rizik se podle Dun & Bradstreet ve 2. čtvrtletí letošního roku zvýšilo na 315 bodů v důsledku výrazného zhoršení politické i ekonomické situace ve světě. Aktuální skóre je ve srovnání s 1. čtvrtletím vyšší o 19 bodů, ale je nižší než nedávné maximum 332, které bylo zaznamenáno ve 2. a 3. čtvrtletí roku 2020, a to v důsledku začínající pandemie. Přestože je dnes skóre nižší než vrcholné hodnoty zaznamenané v roce 2020, je vyšší než dlouhodobý průměr 269,8. To znamená, že podniky se nadále potýkají s vysokou mírou nejistoty.

Z deseti hlavních rizik identifikovaných pro 2. čtvrtletí je z globálního pohledu nejrelevantnější narušení dodavatelských řetězců. Tato hrozba v průběhu čtvrtletí ještě zesílila, protože se naplnily dva úzce související scénáře – rusko-ukrajinský konflikt a čínská strategie nulové tolerance Covid-19. Globální inflace, na jejíž nebezpečí Dun & Bradstreet upozorňoval před koncem roku 2022, se ve světě už pevně zakořenila. Klíčovou otázkou tak zůstává, zda se inflace obejde bez růstu úrokových sazeb. Současně analytici firmy Dun & Bradstreet mezi klíčová globální rizika zařadili stagflaci – nepříznivý stav ekonomik, který se projevuje nulovým či záporným růstem HDP a současně vzestupem cen i nezaměstnanosti. V předchozím čtvrtletí se na seznam deseti největších hrozeb dostala i kybernetická zranitelnost a důležitým rizikovým tématem zůstává i nadále Covid-19 – svět už vstupuje do třetího roku pandemie.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!