Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#552 Fincentrum Hypoindex: Průměrná sazba je v červenci za hranicí 6 %

3. srpna 2022 (17:00) - Regiony - Praha - Hypotéky

Růst hypotečních sazeb v červenci opět zrychlil. Mohla za to především ČNB, která na konci června skokově zvýšila základní úrokové sazby. Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu překročila hranici 6 % p. a.

Dvoutýdenní repo sazba na konci června vzrostla o 1,25 procentního bodu na 7 %. Většina bank již v reakci na růst základní sazby zvýšila sazby u hypotečních úvěrů. Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu za poslední měsíc vzrostla o 0,53 procentního bodu a k 11. červenci činila 6,24 % p.a.

Měsíční vývoj nabízených průměrných sazeb hypotečních úvěrů 2009-2022

Nejvýraznější nárůst sazeb zaznamenaly hypotéky do 80 % odhadní ceny nemovitosti s fixací na jeden rok. Ty v průměru za poslední měsíc vzrostly o 0,61 procentního bodu na 6,53 %. Sazba hypoték s fixací na tři roky se zvýšila průměrně o 0,53 procentního bodu na 6,41 %, s fixací na pět let o 0,49 procentního bodu na 6 % a s fixací na 10 let o 0,51 procentního bodu na 6,04 %.

Nejdražší zůstávají hypotéky nad 80 % odhadní ceny nemovitosti s fixací na tři roky. Ty banky zdražily za poslední měsíc o 0,69 procentního bodu a v průměru je nabízejí za 6,79 %.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!