Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#574 V srpnu se propadl objem hypoték meziročně o 78 %

28. září 2022 (17:00) - Regiony - Praha - Hypotéky

Celkový objem poskytnutých hypoték v srpnu meziročně propadl o výrazných 78 %. Ve srovnání se srpnem 2020 jde o 60% pokles. Za celý letošní rok propadla aktivita na hypotečním trhu o více než polovinu.

Objem skutečně nově poskytnutých hypoték bez refinancování v srpnu klesl o 1,6 miliardy korun na 8,2 miliardy korun. To je nejnižší údaj od začátku roku 2016. Meziroční propad i v případě skutečně nových hypoték v srpnu zesílil, a to na 75 % v případě objemu a 71 % v případě počtu hypoték. Za první polovinu letošního roku byl pak objem i počet poskytnutých hypoték meziročně nižší o 44 %.

S růstem úrokové sazby výrazně roste také měsíční splátka. Pro průměrnou výši hypotéky, která za celou ČR činí zhruba tři miliony korun, znamená růst hypotečních sazeb o jeden procentní bod zvýšení měsíční splátky o přibližně jeden a půl tisíce korun. Ve srovnání s nedávnou 2% sazbou znamená současná až 6% sazba nárůst měsíčních splátek o šest až sedm tisíc korun. Za rok tak domácnost jen za hypotéku zaplatí až o 84 tisíc korun více.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!