Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

#576 Průměrná investice na byt ve zděném rodinném domě vzrostla za 11 let o 800 000 Kč

3. října 2022 (17:00) - Regiony - Praha - Finance

Průměrné investiční náklady na byty ve zděných rodinných domech od roku 2011 vzrostly o 800 000 Kč na 4,1 milionu. Vyplývá to u dat Českého statistického úřadu. Dispozice bytů je oproti minulosti úspornější, užitková plocha ale zůstala prakticky stejná, takže místnosti jsou větší. Domy jsou dnes oproti minulosti energeticky úspornější.

Od II. světové války bylo podle Petry Cuřínové, vedoucí oddělení statistiky stavebnictví a bytové výstavby ČSÚ, v Česku postaveno (včetně úprav) skoro milion rodinných domů. V posledních čtyřech letech se jich stavělo okolo 20 000 ročně.

Od roku 2011 do roku 2021 se podle statistiků dispozice bytu v rodinných domech snížila z 5+1 na 4+1, ale obytná plocha klesla jen o 2,4 % na 93,2 m2. Výstavba se zrychlila o 4,4 měsíce a trvá průměrně tři a čtvrt roku. Průměrné investiční náklady na výstavbu bytu v rodinném domě podle ČSÚ loni vyšly na 4,1 mil. Kč, v roce 2011 se platilo průměrně 3,3 milionu korun.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!