Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#590 CEEC: Stavební firmy v roce 2023 předpokládají propad trhu o 3,7 %

11. listopadu 2022 (17:00) - Stavebnictví - Regiony - Praha

Stavební firmy i přes zvyšující se ceny vstupů, rostoucí inflaci a pokračující válku na Ukrajině očekávají do konce roku 2022 růst trhu o 1,9 % především setrvačností stavebního odvětví. Růst predikuje 62 % ze 116 dotázaných ředitelů stavebních společností. Naopak v roce 2023 předpokládají propad trhu o 3,7 % z důvodu vysoké inflace, nedostatku pracovní síly nebo ochlazení poptávky. Vyplývá to z Kvartální analýzy českého stavebnictví Q3/2022 CEEC Research.

„Ředitelé společností se obávají hlavně rostoucích tlaků na omezení státních investic, což může vést k omezení rozpočtu na stavební zakázky,“ říká výkonný ředitel CEEC Research Michal Vacek.

Do konce roku 2022 je očekáván růst v inženýrském i pozemním stavitelství. V roce následujícím společnosti zaměřené na pozemní stavitelství očekávají pokles trhu o 3,4 %, inženýrským stavitelstvím o 4,7 %. I vzhledem k aktuální situaci jsou kapacity stavebních společností vytížené v průměru na 97 %, což představuje nejvyšší vytížení od roku 2018. Vyšší vytíženost hlásí malé a střední stavební firmy. Pro další období se očekává mírný pokles využití kapacit na 93 %. Z dlouhodobého hlediska se i toto vytížení považuje za nadprůměrné.

Stavební společnosti predikují, že do konce roku 2022 by mohly jejich tržby vyrůst o 2,7 %. Pro rok 2023 by pokles mohl dosáhnout až 3 % objemu.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!