Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#601 Savills: Celkový objem investic do studenského bydlení dostáhl v Evrope za tři čtvrtletí roku 2022 11,7 miliardy eur

6. ledna 2023 (17:00) - Statistiky

Celkový objem investic do účelových zařízení pro ubytování studentů v Evropě v prvních třech čtvrtletích minulého roku dosáhl podle analýzy společnosti Savills výše 11,7 miliardy eur. To je rekordní 130% nárůst oproti stejnému období roku 2021.

Zájem investorů o tento sektor je dán rostoucím počtem studentů vysokých škol a silným nárůstem počtu zahraničních studentů, kteří se na soukromé koleje do značné míry spoléhají. Analytici ze Savills očekávají, že tento růst bude v příštích letech pokračovat, neboť se předpokládá, že počet mladých lidí v Evropě (ve věku 15–19 let) vzroste do roku 2027 o 5,8 %.

Zvýšená poptávka po kvalitních ubytovacích kapacitách a nedostatečná nabídka je typická i pro Česko. Stejně tak je většina ubytovacích kapacit pro studenty ve vlastnictví veřejného sektoru a naopak nabídka soukromých vysokoškolských kolejí je minimální. „Stávající studentské rezidence si vedou dobře, mají vysokou míru obsazenosti a očekáváme, že s budoucími projekty, které budou realizovány v krátkodobém až střednědobém horizontu, se bude tento sektor vyvíjet podobně jako na jiných vyspělejších evropských trzích v nedávné minulosti,“ vysvětluje Fraser Wilsona ze Savills.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!