Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#602 Central Group: V Praze se připravuje rekordní počet nových bytů v hodnotě téměř 1,5 bilionu korun

9. ledna 2023 (16:00) - Praha - Nové byty

V Praze se připravuje rekordních 137 000 nových bytů v hodnotě téměř 1,5 bilionu korun. Státu by na DPH mohly přinést přes 190 miliard Kč. Dlouhodobě se ale v Praze povoluje a staví průměrně jen kolem 3,5 tisíce nových bytů ročně a na nový byt je nyní potřeba 16,4 ročních hrubých mezd. Uvádí to analýza developera Central Group.

Množství bytů v přípravě v metropoli kontinuálně roste, meziročně se jejich počet zvýšil o 8 tisíc. Tři pětiny celkově připadají na Prahu 9, 5 a 4. Nejvíc bytů (24 %) se dlouhodobě chystá v Praze 9, kde se nachází hodně brownfieldů.

V roce 2021 se v metropoli povolilo více než 8 000 bytů v bytových domech. To bylo nejvíce od roku 2007. Letos za první tři čtvrtletí prošlo povolovacím procesem ale zatím jen zhruba 3 300 bytů. Za celý rok by se tímto tempem letos povolilo jen kolem 4 400 bytů. Pro zlepšení dostupnosti bydlení je ale v Praze potřeba ročně povolovat a stavět minimálně 10 000 bytů. Ve srovnání s okolními metropolemi je tempo povolování v českém hlavním městě nejpomalejší. Ve Varšavě nebo Vídni se v přepočtu na 1 000 obyvatel povoluje 2,5× až 3× tolik bytů co v Praze.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!