Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#612 Na konci 4. čtvrtletí 2022 byl téměř stejný počet volných nových bytů jako na konci roku 2020

6. února 2023 (17:00) - Praha - Nové byty

V Praze bylo na konci posledního čtvrtletí loňského roku volných 5 100 nových bytů, což je téměř stejné číslo jako na konci roku 2020. Vyplývá to ze společné analýzy společností Trigema, Skanska a Central Group. Mezikvartálně šlo o zhruba 8,5% nárůst, v porovnání s rokem 2021, kdy byl trh prakticky vyprodaný a nabídka byla na rekordním minimu, byla nyní nabídka vyšší o 79 %.

Podle developerů lze očekávat stabilní hladinu nebo naopak snižování nabídky. Na základě otevřených diskuzí je možné předpokládat, že část developerů bude kvůli zpomalení prodejů pozastavovat výstavbu nových bytů. Odložení výstavby omezí počet projektů na trhu, a tím logicky i nabídku nového bydlení. Jakmile v horizontu jednoho roku až dvou let (s poklesem úrokových sazeb zpět ke 3 %) dojde k obnovení trhu, skokově naroste poptávka, a omezená nabídka může způsobit další tlak na ceny.

Flatzone - Vývoj nabídky nových bytů v Praze 2011–2022

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!