Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#634 Creditas Real Estate: Češi mají zájem o částečně ci plně zařízené nájemní byty

19. dubna 2023 (17:00) - Regiony - Praha - Nájmy

V Česku roste zájem o vybavené nájemní byty. Vyplývá z to průzkum společnosti Creditas Real Estate. Preference částečně či plně zařízeného nájemního bytu přitom podle zmíněných dat souvisí s věkem a vzděláním. Přijít do zařízeného chtějí zejména mladí lidé do 25 let (44 %) a lidé s vyšším vzděláním. Z hlediska lokality je tento požadavek výrazně silnější v Praze (52 %) než ve zbytku republiky. Lidé si nejčastěji hledají bydlení sami a přes internet, s realitními kancelářemi se jich spojí jen minimum.

Podle zmíněného průzkumu pronájem využívá aktuálně jen 22 % Čechů. V okolních zemích, jako je Německo nebo třeba Rakousko, je to přitom dvojnásobek. Z lidí, kteří žijí v nájmu, v něm plánuje 40 % zůstat trvale a zhruba stejný podíl si chce po čase pořídit vlastní dům či byt.

Většina nájemníků (88 %) bydlí v bytech, dům má pronajatý jen 12 % lidí. Pronajímatelem jsou v drtivé většině soukromníci. Zhruba 16 % nájmů poskytují obce, nejčastěji na jihu Čech a Moravy, nejméně ve středních Čechách. Firmy jako pronajímatelé jsou zatím na trhu zastoupeny málo (7 %). Stále více jich ale v tomto sektoru vidí příležitost. „Lidé chtějí pro dlouhodobé nájemní bydlení kvalitu a také jistotu korektního chování. Podíl institucionálních pronajímatelů se proto bude zvyšovat. Tomuto trendu nahrávají také drahé nemovitosti a vysoké úrokové sazby u hypoték.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!