Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#637 CEEC Research: Letos se očekává pokles stavebního trhu průměrně o 2,6 %

26. dubna 2023 (17:00) - Stavebnictví - Regiony - Praha

Téměř tři čtvrtiny dotázaných stavebních společností očekávají letos pokles trhu průměrně o 2,6 %. Pozemní stavitelství predikuje snížení o 3,2 %, inženýrské klesne o 1,6 %, neboť se opírá zejména o pokračující financování dopravních staveb veřejných zadavatelů. V roce 2024 čeká polovina firem mírný růst o 0,4 %. Vyplývá to z Kvartální analýzy českého stavebnictví Q1/2023 CEEC Research.

„Zatímco na podzim se čekal pro letošní rok pokles o 4,6 %, dochází k zmírnění očekávání poklesu na 2,6 %. Zmenšují se obavy z vývoje doznívající energetické krize a dostupnosti stavebních materiálů, navíc je to provázeno slušnou naplněností kapacit stavebních firem na první polovinu roku,“ říká výkonný ředitel CEEC Research Michal Vacek.

Poptávku negativně ovlivňuje inflace a drahé financování úvěrů, v objemu práce hrají klíčovou roli veřejné zakázky. Počet oznámených veřejných zakázek ve stavebnictví za rok 2022 klesl meziročně o 10,3 %. Podle údajů ČSÚ za leden 2023 klesl meziročně počet vydaných stavebních povolení o 7,4 % a bylo také méně zahájené bytové výstavby o 8,8 %.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!