Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#638 ČSÚ: Úřady vydaly v lednu 2023 meziročně o 7,4 % méně stavebních povolení (6 241)

28. dubna 2023 (17:00) - Stavebnictví - Regiony - Praha

Stavební produkce v lednu 2023 reálně meziročně vzrostla o 5,4 %, meziměsíčně byla vyšší o 5,1 %. Vyplývá to z dat Českého statistického řadu. „V lednu umožnily příznivé klimatické podmínky stavbařům provádět veškeré stavební práce bez omezení. Tahounem růstu byly pozemní stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 7,9 %. Produkce inženýrského stavitelství klesla o 4,2 %,“ říká vedoucí statistiky stavebnictví a bytové výstavby ČSÚ Petra Cuřínová.

Úřady vydaly 6 241 stavebních povolení, meziročně o 7,4 % méně. Orientační hodnota povolených staveb dosáhla 45,6 miliardy Kč a meziročně vzrostla o 35,8 %. „Lednový růst orientační hodnoty byl ovlivněn povolením významných staveb dopravní infrastruktury a také nebytových budov. Po jejich modelovém vyloučení a zohlednění cenového vývoje se v orientační hodnotě dostaneme na úroveň ledna 2022,“ vysvětluje ředitel odboru statistiky ČSÚ Radek Matějka.

"Stavebnictví se dál potýkalo s růstem cen a nedostatkem stavebních kapacit. To uvidíme i letos. Proti většímu růstu stavebnictví půjde také zdražení hypoték kvůli skokovému zvýšení sazeb ČNB. Úrokové sazby hypoték jsou poblíž vrcholu a budou velice pozvolna klesat. V letošním roce čekáme od stavebnictví pokles o 2 %," míní analytik Next Finance Jiří Cihlář.

„Český stavební trh v roce 2023 nečeká dramatický propad, ale zřejmě jen mírné ochlazení v jednotkách procent. Nová bytová výstavba bude kvůli drahým hypotékám i bytům zpomalená, stavebníci se vrhnou na rekonstrukce. Největší překážkou zůstává financování staveb a s tím spojené odkládání začátku výstavby, počet stavebních povolení i nově zahájených bytů proto klesá,“ uvedl generální ředitel Xella Peter Markovič.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!