Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#640 V Praze se v 1. čtvrtletí prodalo o 100 jednotek více než v předchozím kvartále

5. května 2023 (16:00) - Praha - Nové byty

V prvním čtvrtletí letošního roku se v Praze prodalo 650 nových bytů, což je ve srovnání s předchozím kvartálem nárůst o 18 %. Vyplývá to ze společné analýzy společností Trigema, Central Group a Skanska Residential.

Kvartální vývoj prodejů nových bytů v Praze 2011–2023

Meziročně jde o zhruba 38% propad prodejů, jedná se však o srovnání s obdobím, kdy se základní úrokové sazby pohybovaly zhruba na polovině současného stavu a zároveň ještě neplatila nová pravidla ČNB pro poskytování hypoték, která vstoupila v platnost v dubnu 2022 a zájemcům umožnila brát úvěry maximálně na 80 % hodnoty nemovitosti a pouze za předpokladu, že bance doloží dostatečné příjmy. Úvod letošního roku tak podle analýzy tří developerských společností potvrdil očekávané oživení trhu s novým bydlením, které provází mírný pokles úrokové sazby poskytnutých hypoték, a tedy i vyšší zájem lidí o jejich pořízení. Podle březnových výsledků ČBA Hypomonitor dosáhl objem poskytnutých hypoték nejvyšší úrovně od června minulého roku, kdy se trh začal citelně ochlazovat. Rostoucí prodeje nových bytů a objemy hypoték tak dokazují, že zájem o nové byty v Praze přetrvává.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!