Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#641 Ceny nových bytů v Praze meziročně vzrostly o 4 %

8. května 2023 (15:00) - Praha - Nové byty

Ceny nových bytů v Praze pokračovaly v prvním letošním čtvrtletí letošního roku v mírném růstu. Průměrná prodejní cena dosáhla 151 951 Kč za m2, nabídková 154 990 Kč za m2. U obou cen se tak jedná o meziroční nárůst o 4 %. Mezikvartálně ceny stagnují. Vyplývá to ze společné analýzy společností Trigema, Central Group a Skanska Residential.

„Ceny nových bytů v Praze meziročně vzrostly o 4 %, zatímco ceny starších bytů o 6 % klesly. Pokračuje tak rozevírání nůžek mezi cenami nových a starších bytů. A je to tak správně, protože kvalitativní standard novostaveb je diametrálně lepší. Nové byty jsou také až o polovinu méně energeticky náročné než starší panelové byty,“ říká Dušan Kunovský zakladatel a šéf Central Group.

{link alt='Flatzone - Vývoj průměrné ceny za m2 nových bytů v Praze 2012–2023' target='_blank' url='http://c.flatzone.cz/images/facts/FZ_facts_641.jpg' text=' Vývoj průměrné ceny za m2 nových bytů v Praze 2012–2023 '}

Průměrná prodejní cena vzrostla o 0,2 % a průměrná nabídková cena o 0,1 %. Ceny stavebních materiálů se částečně ustálily, stále jsou ale v průměru cca o 40 % vyšší než na začátku roku 2021. U některých komodit ale nestabilita cen přetrvává, pro developery i stavební firmy je tedy nadále obtížné předvídat další vývoj, a s tím spojené kalkulace celkových nákladů projektů.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!