Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#649 IRF: V Česku se loni postavilo téměř 1,3 milionu m2 průmyslových prostor

26. května 2023 (16:00) - Regiony - Praha

V Česku se staví téměř 1,3 milionu čtverečních metrů průmyslových prostor, zhruba 68 % je již předem pronajato. Více než polovina rozestavěných prostor se nachází v Karlovarském, Plzeňském a Jihomoravském kraji. Celková plocha moderních průmyslových prostor určených k pronájmu v ČR tak dosáhla hranice 11 milionů m2. V nejnovější zprávě to uvádí Industrial Research Forum.

Podle něj bylo v 1. čtvrtletí 2023 dokončeno 217 900 m2 skladových ploch v 18 průmyslových parcích ČR. Objem představuje 25% růst oproti předchozímu čtvrtletí, meziročně však došlo k poklesu o 26 %. V době dokončení bylo přibližně 83 % z těchto projektů již předpronajato.

Na konci 1. čtvrtletí 2023 bylo ve výstavbě 1,287 milionu m2 skladových a výrobních prostor, což představuje 5% růst oproti předchozímu čtvrtletí a 9% růst meziročně. Téměř 25 % z celkové plochy ve výstavbě se nachází v Karlovarském kraji, následuje Plzeňský kraj se 17% podílem a Jihomoravský kraj s 16% podílem. V posledním čtvrtletí byla zahájena nová výstavba 171 500 m2 skladových a výrobních ploch. Podíl prostor ve spekulativní výstavbě bez předem zajištěného nájemce během čtvrtletí činil 32 %. „Do konce roku 2023 očekáváme dokončení přibližně 900 000 m2 dalších ploch, v takovém případě je možné, že ještě letos se celková plocha prostor k pronájmu v ČR přiblíží hranici 12 milionu m2,“ uvádí Industrial Research Forum.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!