Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#654 Colliers: Celkový roční objem investic v regionu CEE by mohl dosáhnout 5-6 miliard eur

14. června 2023 (16:00) - Regiony - Praha - Finance

V 1. čtvrtletí 2023 poklesly objemy investic do komerčních nemovitostí ve střední a východní Evropě (CEE) meziročně o 57 %, v celé Evropě o 62 %. V Česku dosáhl přibližně 400 milionů eur, což je nejvyšší částka od velmi úspěšného 1. čtvrtletí 2022. „Předpovídat aktivitu na trhu pro zbytek roku je vzhledem k současným podmínkám náročné, ale při aktuální trajektorii by celkový roční objem investic v regionu CEE mohl dosáhnout 5-6 miliard eur,“ odhaduje společnost Colliers v nejnovější studii Q1 2023 Investment Scene.

„Objemy investic v celé střední a východní Evropě byly jedny z nejnižších od let světové finanční krize. Poloviční podíl na objemech celého regionu za 1. čtvrtletí 2023 mělo Polsko, následovala ČR s 31 %. Smysluplné ekonomické oživení a konec cenového přenastavování do značné míry závisí na zlepšení celého prostředí z hlediska inflace i úrokových sazeb,“ říká regionální ředitel Colliers Kevin Turpin, Kompletní náklady na financování se v současné době pohybují mezi 5 a 6 %, což je dáno výrazně vyššími úrokovými sazbami než před 12 měsíci a také vyššími náklady na další finanční nástroje, jako jsou úrokové swapy. Kromě toho se zmenšilo dříve značné rozpětí mezi jinými investičními strategiemi, jako jsou dluhopisy. I tento faktor přiměl mnohé investory k pozastavování a přehodnocování svých portfolií a strategií.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!