Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#661 Dataligece: Květen byl pro trh s cihlovými byty zatím nejaktivnějším měsícem roku

25. srpna 2023 (16:00) - Regiony - Praha - Secondhandy

„Květen byl nejaktivnějším měsícem pro téměř všechny sektory bydlení, realitní trh zaznamenal 4 771 transakcí, což je nejvíce od začátku letošního roku. Sektor cihlových bytů v pátém měsíci zaznamenal 1 028 transakcí“, uvedl jednatel Dataligence Milan Roček.

Nejvíce prodejů evidovalo Hlavní město Praha, po něm pak Jihomoravský a Středočeský kraj. V rámci Prahy proběhlo v sektoru cihlových bytů 249 transakcí, v Jihomoravském kraji 123 transakcí a ve Středočeském kraji 100 transakcí. V rámci Prahy se s cihlovými byty nejvíce obchodovalo v Praze 10, která zaznamenala 40 transakcí, naopak nejméně transakcí evidovala Praha 1, kde proběhlo 18 transakcí.

Ačkoliv meziměsíčně oproti dubnu cena mírně klesla, nejvyšší transakční cenu za m2 zaznamenala tradičně Praha, s průměrnou cenou 117 580 Kč/m2. Naopak nejlevněji vyšel metr čtvereční v Karlovarském kraji za cenu 27 625 Kč/m2, i tam cena meziměsíčně mírně poklesla.

Průměrný pražský cihlový byt 3+kk o výměře 75 m2 koupený na 80 % hypoteční úvěr si aktuálně může dovolit domácnost s minimálním čistým příjmem 92 900 Kč. Výpočet počítá s úrokovou sazbou 5,90 %, která odpovídá průměrné sazbě u nově poskytnutých hypoték během měsíce května podle České bankovní asociace.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!