Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#679 V 1. polovině roku 2023 se na pražském realitním trhu nabízelo celkem 16 288 bytů

6. října 2023 (16:30) - Praha - Nové byty - Nájmy - Secondhandy

Pozitivním trendem v Praze ve 2. čtvrtletí je vyrovnání objemu nabídky jednotlivých bytových segmentů. Aktuálně je největší nabídka na nájemním trhu, kde je ale možné z dlouhodobého hlediska sledovat nepříznivý trend poklesu objemu nájemního bydlení, který supluje oba trhy s vlastnickým bydlením a zejména jde o jedinou alternativu v případě potřeby bydlení jako takového.

{link alt='Nabídka nabízených dostupných bytu v Praze (2016–2023)' target='_blank' url='http://c.flatzone.cz/images/facts/FZ_facts_679.jpg' text=' Nabídka nabízených dostupných bytu v Praze (2016–2023) '}

Zde začíná být znatelný efekt přesunu primárního trhu a tedy nabízených nových bytů do segmentu nájemního/institucionálního bydlení.

Důležitým faktem zůstává trend poklesu dostupnosti nabídky bydlení, co se týká nabídky. V první polovině roku 2023 je v nabídce sice o 13 % dostupných bytů více než ve stejném období roku 2022, ale o více než pětinu bytů méně, než ve stejném období roku 2016.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!