Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#680 Dataligence: Na začátku 3. kvartálu byl nejvíce aktivní segment rodinných domů

9. října 2023 (16:00) - Regiony - Praha - Nové byty - Secondhandy

Na začátku třetího kvartálu letošního roku se český realitní trh mírně ochladil a v červenci 2023 jsme zaznamenali meziměsíční pokles o 17,9 % v počtu transakcí, říká Milan Roček jednatel společnosti Dataligence.

Nejvíce aktivní byl segment rodinných domů, kde proběhlo celkem 1 450 transakcí a meziměsíčně podražil jak na úrovni celé České republiky, tak ve většině krajů. Nejvíce transakcí zaznamenal Středočeský, Jihomoravský a Moravskoslezský kraj. Nejdráže se prodávaly rodinné domy v hlavním městě s průměrnou celkovou cenou 17 514 062 Kč, naopak nejlevněji vyšly rodinné domy v Pardubickém kraji s průměrnou cenou 3 761 598 Kč.

Sektor panelových bytů byl v sedmém měsíci s 1 291 transakcemi nejaktivnějším sektorem na trhu s byty v rámci celé ČR. Nejvíce prodejů evidoval Ústecký kraj, po něm pak hlavní město Praha a Moravskoslezský kraj. V rámci Ústeckého kraje proběhlo v sektoru panelových bytů 201 transakcí, v Praze jen o šest méně a v rámci Moravskoslezského kraje 137 transakcí.Nejvyšší transakční cenu za m2 zaznamenala tradičně Praha s průměrnou cenou 94 877 Kč/m2. Nejlevněji vyšel metr čtvereční v Karlovarském kraji za 28 378 Kč/m2, kde však cena meziměsíčně stoupla o téměř 6 %.

Druhým nejméně aktivním sektorem byly v červenci byty v novostavbách, které zaznamenaly 862 transakcí. Nejvíce prodejů evidovalo hlavní město Praha, po něm pak s poměrně značným odstupem Středočeský a Jihomoravský kraj. V hlavním městě proběhlo v sektoru novostaveb 371 transakcí, v Jihomoravském kraji 171 transakcí a ve Středočeském kraji 109 transakcí. I zde zůstala z pohledu cenové úrovně ve vedení Praha s průměrnou cenou 138 264 Kč/m2. Ještě výše se prodávaly nové byty v rámci prvoprodejů, tam vyšel metr čtvereční v Praze na 149 567 Kč. Nejlevněji se prodávaly novostavby v Ústeckém kraji, kde metr čtvereční vyšel na 47 671 Kč/m2.

Sektor cihlových bytů zaznamenal v červenci 832 transakcí a v rámci realitního trhu v celé republice byl nejméně aktivním sektorem. Nejvíce prodejů evidovalo hlavní město Praha, po něm pak Jihomoravský a Středočeský kraj. V rámci Prahy proběhlo v sektoru cihlových bytů 204 transakcí, v Jihomoravském kraji 90 transakcí a ve Středočeském kraji 82 transakcí. V Praze vyšel metr čtvereční průměrně na 120 887 Kč, nejlevněji vyšel metr čtvereční v Ústeckém kraji za cenu 25 883 Kč/m2. V rámci celé republiky segment podražil o 1,1 %.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!