Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

#681 BTR Consulting: Do roku 2030 bude v Praze minimálně 40 nových nájemních projektů

11. října 2023 (17:00) - Praha - Nájmy

Nový fenomén na trhu nájemního bydlení, institucionální nájemní bydlení, nabývá na síle a významu. Momentálně je na pražském trhu 2 326 nájemních bytů v institucionálně spravovaných novostavbách. Z průzkumu společnosti BTR Consulting vyplývá, že do roku 2030 bude v Praze více než 10 000 těchto bytů v minimálně 40 nájemních projektech s nejméně 50 byty na budovu. Nájemné se přitom od roku 2019 napříč celým pražským trhem zvedlo až o 35 %. V institucionálních nájemních domech se v roce 2022 pohybovalo okolo 510 Kč/m2 za měsíc. V polovině roku 2023 se dle nejnovějšího průzkumu společnosti BTR Consulting pohybuje na úrovni 534 Kč/m2 za měsíc.

„Dlouhodobě sledujeme zvyšující se zájem o kvalitní a profesionálně spravované nájemní bydlení. Jednak mladší generace preferuje flexibilitu a nechce mít dlouhodobé závazky. A pro developery znamená spolupráce s investory a fondy investujícími do nájemních domů dlouhodobou stabilní spolupráci a možnost rozvíjet velké územní celky rychleji, než když prodávají jednotlivé byty jenom koncovým majitelům,“ vysvětluje Zuzana Chudoba, výkonná ředitelka a zakladatelka společnosti BTR Consulting.

Největší koncentrace těchto projektů je v širším centru Prahy, v Praze 5, 8, 9 a Praze 10. Mezi nejaktivnější firmy na BTR trhu patří společnosti Trigema, AFI Home, SIKO, CIB, Passerinvest, Creditas Real Estate, ČS Dostupné bydlení.

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!