Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

#682 U rozdělení cenových segmentů dostupných bytů v Praze nedochází k výrazným změnám

13. října 2023 (17:00) - Praha - Nové byty

Vzhledem k celkové cenové stagnaci nedochází ve 2. čtvrtletí u rozdělení cenových segmentů dostupných bytů v Praze k výrazným změnám. Patrný je však mírný přesun (v řádů jednotek procent) z vyšších cenových segmentů k těm nižším, vyplývá ze společné analýzy společností Trigema a Flat Zone.

Nejvíce bytů se nachází v hladině od 120 do 160 000 Kč za metr čtvereční, kde se nachází i celková průměrná cena nabízených bytů.

Na rozložení v grafu je zřejmý nárůst druhého nejlevnějšího segmentu bytů, jehož zastoupení narostlo do úrovně, které bylo zřejmé ve 3Q 2021. Toto jsou zejména nově uváděné projekty s cenou pod 120 000 Kč za metr čtvereční.

Vývoj cenových segmentu dostupných nových bytu v Praze 2021–2023 (detailní pohled - nová segmentace)

U prodaných bytů došlo k přesunu k nižším segmentům - mezikvartálně poměrně ubylo bytů v nejvyšších segmentech od 200 00 Kč i od 180 do 200 000 Kč a podobně množství přibylo do segmentu od 120 do 140 000 Kč.

Nejvíce prodejů se koncentrovalo právě v hladině od 120 do 140 000 Kč, což indikuje přibližování nabídkových a prodejních cen.

Vývoj cenových segmentu prodaných nových bytu v Praze 2021–2023 (detailní pohled - nová segmentace)

Vyžadujete detailnější analýzy?

Potřebujete pro svá rozhodnutí pokročilejší informace a poptáváte kromě globálních čísel také detailnější data zaměřená na užší výběr pražských lokalit? Vyzkoušejte naší aplikaci Analýzy trhu, kde máte příležitost zakoupit jednu z detailních analýz vypracovaných pro jednotlivé městské obvody.

Vyplňte správně emailovou adresu!