Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Sdílený životní styl se odráží i v developerských projektech

TV Architect, 11. ledna 2021 (12:17)

Je velmi důležité, aby okolí domu vytvářelo komfortní prostředí, lákalo k trávení volného času venku a přispívalo tak ke zdravému životnímu stylu i životní pohodě. Developeři si proto stále častěji uvědomují svou společenskou odpovědnost.

Velkým trendem jsou takzvané komunitní zahrady. Také developeři kladou důraz na jejich vytváření. Právě komunitní zahrady mají motivovat lidi k aktivnímu trávení volného času venku a sdílenému životu v sousedské komunitě. Vznikají jak ve stávající zástavbě, tak v nově budovaných developerských projektech. V Praze jsou jich již desítky, v celé ČR pak stovky. Komunitní zahrady mají totiž velmi pozitivní vliv na sousedské vztahy. Pomáhají navíc formovat novou generaci a pěstovat v dětech lásku k přírodě a také i rozšiřovat sociální vztahy. Do podobných venkovních prostor, které často vznikají i u kancelářských areálů, lidé rádi chodí odpočívat, sníst si oběd, zacvičit si jógu a podobně relaxovat.

Možnosti interakce mezi lidmi vznikají také na sportovištích a hřištích, proto je jejich vznik u nových bytových domů žádoucí. Dětské hřiště je dnes samozřejmostí téměř v každém developerském projektu. „Zároveň je ale třeba také neustrnout a uvědomit si, že v populaci nemáme jen děti, ale i dospělé,“ poznamenala green business manažerky společnosti Skanska Reality Eva Neudertová. Proto je důležité, aby developer věděl, jaký typ lidí bude v projektu bydlet a jaká komunita již ve stávajícím sousedství funguje, a podle toho vytvářel vhodná místa, pro trávení volného času. Těmi mohou být například komunitní zahrady, sdílené terasy, místa pro grilování a pikniky, která mohou přispět k rychlejšímu zapojení nových obyvatel do sousedské komunity.


více čtěte na: www.tvarchitect.com

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!