Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Nájemní smlouva stažená z internetu vás může přijít draho

Hypoindex.cz, 1. března 2021 (14:12)

Majitelé bytů se ve snaze ušetřit čas a peníze často uchylují k tomu, že si vzor nájemní smlouvy stáhnou z internetu. Přepíší potřebné údaje a s přesvědčením, že je vše v nejlepším pořádku, dají smlouvu podepsat nájemci. To, co na první pohled vypadá jako praktický pomocník, se však později může hrubě nevyplatit. Podívali jsme se na případy, kde podle vzoru smlouvy z internetu nejčastěji nastávají problémy.

Předpokladem solidního smluvního vztahu, do kterého jako pronajímatel bytu vstupujete, je správně sepsaná nájemní smlouva. Univerzální vzor smlouvy stažený z internetu vám však bohužel neposkytuje jakoukoliv záruku správnosti. Není výjimkou, že takové volně dostupné dokumenty jsou neaktuální, odkazují na neúčinné právní předpisy, nastavují nevýhodné podmínky a obecně mají další hrubé nedostatky.

Typickým příkladem zastaralé smlouvy může být dokument, který nezohledňuje aktuálně platný občanský zákoník. V případě sporu se nájemní vztah řídí vždy poslední verzí občanského zákoníku, přičemž poslední úprava přinesla značné změny. Pro laiky přitom není vůbec lehké odhalit případná chybná ustanovení, ani určit, zda univerzální smlouva obsahuje všechny zákonné náležitosti. Právní nedostatky mohou vést k napadení smlouvy nájemcem. V horším případě mohou být některá ustanovení smlouvy zcela neplatná, což otevírá prostor pro soudní spory. Nedostatečná smlouva navíc pouze nahrává notorickým neplatičům.
více čtěte na: www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!