Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Development: třetina DPH pro obce!

Stavební fórum, 16. března 2021 (10:34)

Část daně z přidané hodnoty (DPH) z prodejů nových bytů by měla připadnout obcím, ve kterých se staví. Ze současných 15 % DPH by měla jít do obcí třetina, tedy 5 % – takové je mínění developerů, oslovených v anketě ČTK.

Podle domácích developerských firem by takové přesměrování výnosů z výběru DPH přineslo podporu nové výstavby a zlepšení dostupnosti bydlení. V současné době veškerá DPH připadá státu.

Předseda představenstva Trigemy Marcel Soural připomněl, že daň z přidané hodnoty při prodejích nových bytů se v Česku od roku 2007 neustále zvyšuje – a to z původních 5 % na 10 %, později na 14 %, aby ještě později vystoupala na nynějších 15 %. Jak M. Soural uvedl, peníze, které developeři z daně odvádějí, by měly jít především tam, kde se bytový projekt staví. „Díky tomu by se tak podpořily nové investice do místní občanské vybavenosti a jiné potřebné výdaje. Jednotlivým městským částem a obcím to bezpochyby pomůže získat další nutné prostředky pro jejich další rozvoj. Troufám si tvrdit, že by se jejich přístup k řadě připravovaných projektů výrazně změnil. Města a obce by tak na mnohých místech nepřipomínala pouze skanzen zástavby ze 60. či 70. let minulého století,“ tvrdí šéf Trigemy.
více čtěte na: www.stavebni-forum.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!