Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Skóre ve změnách dodavatelů. Jak moc šetříme na energiích?

Hypoindex.cz, 24. března 2021 (09:05)

Je to patnáct let, co si české domácnosti poprvé mohly vybrat svého dodavatele elektřiny. Zpočátku byly počty přechodů k jiným společnostem nesmělé. Nyní mění dodavatele energií stovky tisíc domácností ročně. Změn by mohlo být i více – často jim totiž brání komplikované smlouvy s dodavateli.

Loňský rok ze statistik počtu změn dodavatelů nijak výrazně nevyčníval. Podle údajů, které vede Operátor trhu s elektřinou (OTE ČR) realizované přechody meziročně poklesly o 2,7 procent. K novému dodavateli elektřiny přešlo 308 513 domácností. V roce 2019 si novou společnost vybralo 320 901 odběratelů. Ještě výrazněji ubylo změn dodavatelů v případě zemního plynu. Zatímco v roce 2019 si nového dodavatele zemního plynu zvolilo 212 958 domácností, loni to bylo něco málo pod 200 tisíc.

Kolísání počtu změn přechodů souvisí s tím, co se děje na energetickém trhu. Podle analytiků jsou lidé ochotnější poohlížet se po nové společnosti, pokud jdou ceny energií nahoru. Loni ale jak elektřina, tak zemní plyn v některých případech zlevňovaly. „Lidé přemýšlejí o změně dodavatele, pokud se zdražuje. To se stalo například v roce 2018 a tehdy také počet změn dodavatelů narostl. Loni se spíše zlevňovalo, především ve druhé polovině roku,“ uvádí Jiří Gavor ze společnosti ENA.
více čtěte na: www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!