Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Po coworkingu přichází coliving

Stavební fórum, 16. dubna 2021 (13:54)

V české populaci dlouhodobě přetrvává potřeba něco vlastnit – od jízdního kola přes auto a chalupu až po rodinný dům či byt. Globální trendy se ovšem ubírají jiným směrem – v duchu myšlenky, že mít k nějaké věci přístup je lepší než si ji koupit, protože je to nejen levnější, ale i ekologičtější. Příkladem za všechny je celosvětový rozmach společného bydlení, tedy colivingu, který již dávno překonal mýtus, že je vhodný maximálně pro studenty.

Navíc v době moderních technologií a sociálních sítí, které mají za cíl lidi propojovat, ale přitom v nich často vyvolávají pocity osamění a izolace, tento systém bydlení umožňuje, aby k sobě měli lidé znovu blíž. Stále většího významu samozřejmě coliving nabývá v současné turbulentní době, kdy se ukazuje jako ideální pro ty, kdo chtějí pružně reagovat na nepředvídatelné situace a vyhnout se pasti vysokých cen nemovitostí. Poradenská společnost CBRE zmapovala tento fenomén v řadě západoevropských metropolí, kde je spolubydlení naprosto běžné. Výsledky tohoto průzkumu naznačují, jak silný potenciál může coliving mít i pro český trh. A to nejen z pohledu jednotlivců, kteří potřebují bydlet, ale také investorů hledajících zajímavé příležitosti.

Charakteristickou vlastností colivingu je sdílení. Obyvatelé bytu mají k dispozici svůj soukromý pokoj, přičemž všechny ostatní prostory jsou již společné – ať už se jedná o kuchyň, obývací pokoj anebo třeba tělocvičnu, hernu, bar či speciální pracovní prostor ve stylu coworkingu. Spektrum sdílených místností je široké a jejich vybavení zpravidla nadstandardní.
více čtěte na: www.stavebni-forum.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!