Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Fincentrum Hypoindex březen 2021: 100 miliard korun sjednaných hypoték za čtvrtletí

Hypoindex.cz, 23. dubna 2021 (10:22)

V březnu sjednaly banky hypotéky za neuvěřitelných 44,723 miliard korun. Objem poskytnutých hypoték se tak jen za první čtvrtletí letošního roku vyšplhal na téměř 100 miliard korun. Rostoucí sazby by ale mohly hypoteční trh už brzy přibrzdit. Průměrná úroková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu již nepatrně vzrostla na 1,94 % p. a.

Počet poskytnutých hypoték překonal i dosud rekordní listopad 2016, kdy banky sjednaly 14 386 hypoték. Letos v březnu to bylo o 15 více, tedy 14 401 hypoték. Zatímco v listopadu 2016 zůstaly objemy poskytnutých hypoték pod hranicí 30 miliard korun (29,683 miliard korun), letos v březnu se vyšplhaly na rekordních 44,723 miliard korun.

To se odrazilo i v průměrné výši hypotečního úvěru, která jen za březen vzrostla o 98 667 korun na 3 105 568 korun. Průměrná výše hypotéky naznačuje, že tlak na růst cen nemovitostí nepolevuje. Aktuální data Českého statistického úřadu (ČSÚ) ze stavebnictví navíc ukazují, že klesá nejen počet dokončených, ale i počet zahájených bytů, což se časem odrazí i v nabídce nového bydlení. Dá se proto očekávat, že tlak na růst ceny nemovitostí ještě zesílí.
více čtěte na: www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!